Ajánló, Akció, Partner

A jó túranyereg ismérvei

A megfelelő nyereg egy lovas számára mindig kulcskérdés. Szakágtól függetlenül az a legfontosabb szempont, hogy lónak és lovasnak is kényelmes legyen. Hobbilovasként a legjobb választás egyértelműen egy jó minőségű túranyereg. Nincs ötleted, honnan szerezz megbízható, tartós túranyerget? Szerencsére ebben is tudunk segíteni!

Mi alapján válasszunk nyerget?

Ha a lovad nyereghelyen rendszeresen sérüléseket szerez annak ellenére, hogy tényleg figyelsz a helyes nyergelésre, akkor nagy valószínűséggel a nyerget kell lecserélni. A túranyeregnek már a nevéből adódóan is kényelmesnek és tartósnak kell lennie.

Természetesen a legjobb, ha valódi bőrből készül, megfelelő ápolással ugyanis ez sokkal kényelmesebb és tartósabb lesz, mint a szintetikus anyagból készült nyereg. Fontos a megfelelő méretű markamra, amely biztosítja a ló akadálymentes mozgását.

Ha egy nyereg jól illeszkedik, megfelelő nyergelés esetén nem csúszkál és nem is szorítja a lovat, így nem fog sérüléseket okozni neki. Persze ezek a tényezők a ló hátától is függenek, hiszen a lovak sem egyformák – figyelembe kell venni a hát hosszát, a mar ívét a ló alkatát és mindenképpen rá kell próbálni a kiszemelt nyerget a hátára.

A lovas szempontjából olyan ülőfelületre van szükség, amely kellően mély, ezzel kényelmes, biztonságos ülést biztosít anélkül, hogy a lovat ez zavarná a túra, vagy a tereplovaglás során. A magas nyeregkápák is ugyanezt ezt a célt szolgálják és ezeken kívül minden egyéb felsorolt tényező a lovas kényelmét is biztosítja amellett, hogy kíméli négylábú társát.

Íme egy túranyereg, amelyben nem fogsz csalódni

Ki tudna jobban kialakítani egy túranyerget, mint az, aki rendszeresen használja? A Cseppentő család neve igen közismert a magyar lovasok körében. A nemes megjelenésű akhal teke lovak tenyésztésén felül kalandos tereplovaglásokat, lovastúrákat és hagyományőrző lovasbemutatókat szerveznek nagy sikerrel és ehhez saját nyerget is fejlesztettek.

A Cseppentő nyerget egy régi hagyományos magyar nyeregtípusból, az úgynevezett ,,tiszafüredinyeregből” fejlesztették tovább. Általuk ez a régi típus a ló és lovas számára is komfortos, modern használathoz idomult, mégis megőrizte elődje a rusztikus stílusát, természetes alapanyagait. Nyers marhahátbőrből készült ülőbőr, úgynevezett „nyeregrugó” teszi még rugalmasabbá az ülőfelületet.

A hosszú évek során a Cseppentő család saját fejlesztésű nyerge rengeteg tesztelésen és alakításon esett át, így végül egy nagyon kényelmes, multifunkcionális típus született belőle, amely éppúgy alkalmas idomító lovaglásra és trükklovaglásra (lovasíjászat stb.), mint táv- és túralovaglásra, vagy kezdő lovasok oktatására.

Ha hosszú távon gondolkozol és a legjobbat szeretnéd kihozni magadból és a lovadból akár „csak” hobbi szinten is, jó szívvel ajánljuk ezt a nyerget, amelyhez Lovasok.hu Kártyával most akár 15%-os kedvezménnyel juthatsz hozzá! Tekintsd meg az Ópusztaszeri Akhal Teke Ménes Elfogadóhely adatlapját!

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.07.03. Paraczky Cecília, a Lovasok.hu szerkesztősége

A képek forrása: Ópusztaszeri Akhal Ménes

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.