Ajánló, Partner, Partner hír

Ismerjétek meg a Flex-On kengyeleket!

Készleten a legújabb fejlesztésű ütés- és rezgés elnyelő, ízületkímélő kengyel, a Francia gyártású Flex-On!❗️☝️

Néhány szó a tervezésről

A lovassportok színvonala folyamatosan növekszik az évek előrehaladtával, és vele együtt fejlődnek a technológiák is. De mi a helyzet a lovasokkal?

A lovak mellett a lovas izomzata és csontozata is számos behatásnak van kitéve a lovaglás során. Ennek sajnálatos következményei a rendszeres lovas sérülések (boka- és térd fájdalmak, izomhúzódások, derék- és hátfájás, stb.)

Emiatt tervezték meg a Flex-on kengyelt lónak és lovasnak egyaránt!

A Flex-on márka magába foglalja a legmodernebb technikákat. Franciaországban tervezték és gyártják, először ott került piacra ez a speciálisan kifejlesztett kengyel. A lovassport számára egyesíti design-t, a kényelmet és a teljesítményt. Az alumínium kengyelek megálmodása után piacra dobtak egy természetbarát műanyag kollekciót (Green Composit) is. A Flex-on kegyel teljesen összhangban van a jelenlegi trendekkel, és megfelel minden versenyzői igénynek!

A kezdet

A kengyel megszületése annak volt köszönhető, hogy Laurent Bordes találkozott feleségével Caroline-al, egy tapasztalt lovassal, akinek sajnos térd problémái voltak. A kengyel 2011 május elején indult útjára.

Laurent Bordes, a Bordes vállalat igazgatója, vasúti és űrhajózási szakember, és felesége Caroline, egy tapasztalt lovas, egyesítették tudásukat, tapasztalataikat a fejlesztés, tervezés során. Céljuk volt kifejleszteni egy olyan kengyelt, ami kiküszöböli a lovaglás közbeni, térdre és bokára ható rezgéseket, ütődéseket, ezzel megszünteti a fájdalmakat, ízületi sérüléseket, ami olyan sok lovasnak komoly problémát okoz.

Jelenleg a Flex-On az egyetlen olyan kengyel a piacon, ami tökéletesen egyénre szabható!

Ez az innovatív, strapabíró, erős és könnyű kengyel a következőket nyújtja:

  • Ütéscsillapító rendszer, a támasztófelület alatt lévő ütéselnyelő elasztomer (speciálisan tömörített gumi) rugóknak köszönhetően elnyeli a lovaglás okozta rezgéseket, ütődéseket
  • Széles támasztófelület, “gripp” és “ultra-gripp” csúszásmentes rendszer, a kényelem és stabilitás végett
  • Ergonomikus formák a támasztó felületen illetve a kengyelszíj bújtatónál, szintén a lovas kényelmét szolgálja és jobb kapcsolatot eredményez a lóval
  • Személyre szabható megjelenés, kialakítás (támasztófelület, elasztomer, szín megválasztása, stb.)

Ezek a technológiák az összes Flex-on terméken megtalálhatóak!

A “gripp”, azaz a támasztó felület egy speciális műanyagból készül. A POM ( polioximetilén) egy manapság a műszaki gyártásban igen elterjedt anyag kiváló tulajdonságainak köszönhetően. Nagyfokú keménység, kismértékű kopás, jó rugalmasság jellemzi.

Az “ultra-gripp” támasztófelület szintén POM-ból készül, öntött acél tüskékkel.

2019.03.07., Lovasok.hu szerkesztősége
Szöveg és képek forrása: TAnita lovasboltja

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.