Ajánló, Partner

Különféle lovasterápiák és tréningek válnak könnyebben elérhetővé a Lovasok.hu Kártyaprogramnak köszönhetően!

A különféle állatasszisztált terápiák kapcsán egyre népszerűbbé válnak a lovak és ez a tény egyáltalán nem meglepő. A lovak ugyanis a kutyákhoz hasonlóan rendkívüli empátiával rendelkeznek, és szoros kapcsolatot képesek ápolni velünk, emberekkel; ugyanakkor lóháton végzett terápiával elképesztő eredmények érhetők el mozgásszervi panaszok esetén is.

A mai rohanó világban szükség van tehát a terápiára testi és lelki szinten egyaránt. Hogy milyen esetekben érdemes alkalmazni? Nem feltétlenül kell hozzá orvosi diagnózis! Mindenkinek jót tesz egy kis mozgás és egy kis együttlét ezekkel a szeretetre méltó állatokkal.

A lovak nagy erénye, hogy tükörként viselkednek; mégpedig őszinte, kicsit sem torz tükörként. Viselkedésükben felfedezhetjük hibáinkat és előnyeinket egyaránt, a vele kialakított kommunikáció segíthet minket a társadalmi és családi életben való helytállásban. Ha nagyon röviden akarjuk megfogalmazni, következetességre, őszinteségre és türelemre tanítanak minket!

Mi a helyzet azokkal, akik tartanak a lovaktól? Természetesen semmit nem kell erőltetni, ugyanakkor meg kell említenünk, hogy az önértékelési problémákkal küzdő emberek nagy része jelentős fejlődésen megy keresztül, ha megtapasztalja, hogy egy ilyen hatalmas és erős állattal is lehet hatékony munkakapcsolatot kialakítani. Ehhez pedig nem szükséges lóra ülni, elég megismerkedni velük kicsit közelebbről.

Mindezeken túl nem elhanyagolható tény, hogy mentális zavarokkal járó betegségek, mint például Down kór, Autizmus vagy ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar) fennállásakor, illetve mozgásszervi fejlesztés céljából alkalmazva a lovasterápia alkalmazása hihetetlen eredményekre vezethet!

Mindezeket figyelembe véve igazán nagy örömmel fogadjuk azon elfogadóhelyek csatlakozását a Lovasok.hu Kártyaprogramhoz, amelyek a lóasszisztált terápiát, tréninget, vagy más hasonló foglalkozást kínálnak kedvezményesen a Lovasok közösségének!

Tekintsd meg Partnereink adatlapjait és tedd Te is próbára a lovak terápiás erejét!

Állatasszisztált Tréning és Coaching Központ

Nativ Method

Aranypatkó Lovarda

Lópofa Egészségmegőrző és Oktató Kft.

Equus kör

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.05.22. Paraczky Cecília, a Lovasok.hu szerkesztősége

A képek forrása: pixabay.com

 

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.