Ajánló, Képzés,kurzus, Partner, Partner bemutató, Partner hír

Monty Roberts nyomában: miért érdemes az erőszakmentes lókiképzést választanod?

Szeretnél tökéletes harmóniába kerülni lovaddal, de valahogy mindig akadályokba ütköztök? Szeretettel bánsz vele, mégis sokszor érzed úgy, hogy nem szívesen dolgozik veled? Lehet, hogy egyszerűen nem érti, mit szeretnél tőle! A lovak nyelve nem bonyolult, ugyanakkor nem is könnyű megtanulni. Szerencsére van, aki segíthet könnyebben elsajátítani: itt az alkalom, hogy Császár Csilla okleveles Monty Roberts instruktortól tanulj!

A lovak kíváncsi és türelmes állatok, ráadásul hatalmas szívük van, de nem szabad elfelejtened, hogy eredendően menekülő életmódot folytatnak. Minden apró rezzenésre odafigyelnek, és ha nem érzik biztonságban magukat, azonnal megpróbálnak kereket oldani. Ez az oka annak, hogy meg kell találnod a módját, hogy megértesd vele, benned bízhat, veled biztonságban van akkor is, ha a mamája és a ménes többi tagja a legelőn vannak, neki pedig “csak” Te vagy ott a fedelesben, a körkarámban, vagy a terepen.

Persze sosem lehet 100%-ig kizárni, hogy valamitől megijedjen, de rengeteg rizikótól megóvod magatokat, ha eljutsz vele erre a szintre. Innentől kezdve könnyebben , erőszak alkalmazása nélkül is megtaníthatod neki az egyes feladatokat és a tanulás mindkettőtök számára élmény lesz.

Monty Roberts, az erőszakmentes lókiképzés úttörője 13 éves korában kezdte el megfigyelni a nevadai vadlovak viselkedését. Észrevette, hogy a lovak egy jól látható, testbeszédre épülő kommunikációs rendszert használnak maguk között, ennek segítségével fejezik ki érzéseiket egymás felé.

Arra is rájött, hogy megfelelő odafigyeléssel és következetességgel az emberek is meg tudják értetni magukat a lovakkal és ezzel kiváltható a “régi módszer”, vagyis a durva fenyítés, az erőszak alkalmazása. Megfigyeléseit rendszerbe foglalta, és tanulhatóvá tette, így megspórolta követői számára azt a rengeteg időt, amit megfigyeléssel kellene tölteniük. Módszere ma már széles körben elterjedt, hazánkban is szakemberektől szerezhetjük meg ezt az értékes tudást.

Császár Csilla is erre tette fel az életét. Monty farmján a vad lovak szelídítésétől a problémás lovak képzésén át a versenylovakkal való foglalkozásig mindent alkalma nyílt megtapasztalni, míg végül maga is okleveles Monty Roberts instruktorrá nem vált. Létrehozott egy olyan helyet, ahol a lovak és emberek számára mindig biztosított a választás szabadsága, és a jó hangulatban eltöltött foglalkozások.

“Aki belép ide képzésre lóval vagy anélkül, biztos lehet benne, hogy az erőszakmentesség elveivel fog találkozni az egész területen. Pálca, csapkodás, lökdösés és bökdösés nélkül olyan eredményeket érhetnek el az emberek, amelyet fájdalomokozással soha.” Császár Csilla

Ha kedvet kaptál a lovak nyelvének elsajátításához, jó, ha tudod, hogy Lovasok.hu Kártyáddal Császár Csilla egyes kurzusain most akár 15%-ot spórolhatsz!

Tekintsd meg Császár Csilla okteveles Monty Roberts instruktor Lovasok.hu Kártya elfogadóhely adatlapját! >>

A képek forrása: Pixabay.com

 

 

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.