Ajánló, Beszámoló, Képzés,kurzus, Partner hír

Sabine Oettel tartott kurzust Kecskeméten az Art of Balance szervezésében!

Az európai akadémista lókiképzés egyik legnagyobb mestere, az Escuela Equitabilis iskola alapítója, Sabine Oettel tartott kurzust Kecskeméten, a Hírös Lovardában. A szervező, Gulyás Eszter Katica, az Art of Balance lovas edzője és lókiképzője elmesélte, miről szólt ez a hétvégi lovas képzés.

Ezen a gyönyörű helyszínen kellemes, baráti hangulatban zajlottak az edzések. A lovasok földről és nyeregből egyaránt dolgoztak. A hétvége egyik legfőbb témája az ülés elsődleges segítségadó szerepe volt.  Látványos változás következett be abban a pillanatban, amikor a lovasok helyesen kezdték használni testüket. A mester pontosan rávilágított, hogy legnagyobb szerepe lovaglásunk alatt az ülésünknek van. Bármelyik másik segítséget meg tudjuk szüntetni, tudjuk csökkenteni, de az ülésünk folyamatos hatást gyakorol a lóra.

A lovas feladata lehetővé tenni a ló számára, hogy egy-egy gyakorlatot pontosan tudjon végrehajtani. Sabine arra vezette rá a lovasokat, hogy sokkal többet koncentráljanak magukra, mint a lovukra. Bízzanak benne, hogy a ló követni fogja azt, amit az üléssel helyesen kommunikálnak felé, így valóban csak kiegészítésként lesz szükséges a szárak, a csizma vagy a pálca használata.

A kurzus egyik legnagyobb üzenete, hogy a felmerülő problémák okát leginkább magunkban kell keresnünk. Ez igaz a földi munka és a lovaglás során is. Sokszor nem tudatosan, de rossz vagy nem egyértelmű jelzéseket kommunikálunk, pedig akár néhány centiméterrel arrébb helyezett súlypont, vagy a vezetési pozíciónk megváltoztatása is nagy változásokat hozhat, elengedettebbé teheti lovunkat.

Az ülés segítsége mellet az egyensúly volt a legfontosabb téma a hétvége folyamán. Fontos üzenetet hordoz, hogy az egyensúly megtalálása hozza magával a kívánt formát, és nem fordítva. Éppen ezért a mester nem beszélt száronlétről, kerekségről, feligazítottságról. Egyensúlyról beszélt, a ló számára ideális tempó megtalálásáról, a vállak majd a csípő irányításáról és csak ezek után a formáról.

Kedvet kaptál a természetes alapokon nyugvó akadémista lókiképzéshez? A kurzus szervezője, Gulyás Eszter Katica már hét sikeres vizsgát tett le Sabine segítségével és megszerzett tudását kész továbbadni! Lovasok.hu Kártyáddal kedvezményesen vehetsz részt az egyes kurzusokon! Kattints és tekintsd meg a  Lovasok.hu Kártya elfogadóhely adatlapját!

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.04.11. Paraczky Cecília, Lovasok.hu szerkesztősége

A képek forrása: Art of Balance

 

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.