Beszámoló, Interjú, Partner hír

Reininget népszerűsítő kisfilmet forgatott a Vígszínház színésze az Equus Kör égisze alatt, az EquiWal főtámogatásával!

 

“REINING, stílus-erő-elegancia” címmel forgatott népszerűsítő videót az Equus Kör csapata az EquiWal főtámogatásával. A kisfilmet rendezőként jegyző, Csiby Gergely, a Vígszínház színésze, aki színházi és szinkron munkái mellett immár harmadik éve megszállottja a lovaglásnak. Kíváncsiak voltunk, mi ihlette a videót és hogyan sikerült kivitelezni, ezért készítettünk a színésszel egy rövid interjút. 

A kezdetekről kérdeztük:

Ötödéves színművészetis egyetemistaként nagyon besűrűsödtek a mindennapjaim. Volt olyan időszak, amikor egy időben három produkcióban próbáltam, ami nagy öröm egy végzős színész hallgatónak, ugyanakkor rengeteget kivesz az emberből fizikailag, de főleg mentálisan. Azt éreztem, hogy muszáj lesz kicsit visszavennem a tempóból és helyretennem azt a bizonyos “belső egyensúlyt”.
2016 novemberében felkerestem egy lovastanyát Fóton, elkezdtem órákat venni, megtanultam az alapokat, majd egy évet töltöttem a vácrátóti Papkúti Lovastanyán. Jelenleg pedig a csömöri BL farmon készülünk a lovammal a versenyszezonra Alessandro Roasio reining tréner vezetésével.

Miért a western?

Valamiért már gyerekkoromban is szimpatizáltam a Vadnyugattal. Na nem voltam nagy rajongója a Nagy Indián könyveknek és a western filmeknek, mégis, ha indián zenét hallottam, lovak közelében lehettem, vagy olyan dokumentumfilmet láttam, ami a cowboyok mindennapjaival és azzal vidékkel kapcsolatos, mindig valamiféle ismerős érzés fogott el. Nem is volt kérdés, hogy hosszútávon a western lovaglás lesz a szenvedélyem.
Az, hogy a reining lett a fő csapás, azután vált egyértelművé miután megnéztem életemben először egy reining versenyvideót. Talán pont Shawn Flarida 2014-es menetét dobta fel a Youtube amikor bajnok lett a WEG-en 229 ponttal Spooks Gotta Whiz nyergében! Hát az magasra tette az elvárásaimat..! (nevet)

Miért érezted fontosnak a reining népszerűsítő kisfilmet? Hogyan jött létre?

Úgy éreztem, hogy szeretném minél több emberhez eljuttatni ezt a sportágat, és átadni valamit abból a szenvedélyből ami bennem van ezzel a szakággal, és a lovakkal kapcsolatosan. Egyeztettem az edzőmmel, a lovarda tulajdonosával, majd felkerestem cégeket, hogy lenne egy ötletem és volna-e kedvük becsatlakozni. Szerencsére majdnem mindenki, akit megkerestem, nagy örömmel kapcsolódott be a projektbe. A legnagyobb támogatás pedig az EquiWal-tól érkezett, akik mintegy felkarolták az ötletet és így biztonsággal készíthettük elő a forgatást.

Mi takar az Equus Kör elnevezés? Hol találkozhatunk veletek legközelebb, és mik a további tervek?

Színész barátaimmal tavaly szerveztünk olyan lovastábort, amit kiegészítettünk drámafoglalkozásokkal, testtudati, önismereti gyakorlatokkal. A két lovaglás között a táborozók felosztva, jómagam és fiatal kollégáim vezetésével olyan gyakorlatokkal találkozhattak, amelyek nekem, nekünk is segítettek a színművészeti alatt,után egy még pontosabb énkép és egy egészséges önbizalom eléréséhez. Ez a program, kiegészülve a napi kétszeri lovaglással nagyszerűen működött.
Idén is hamar betelt mindhárom táborunk. Ősszel 3 napos kurzust is szerveztünk, hasonló metodikával. Úgy éreztük, jó lenne ezeknek a különleges programoknak valamilyen keretet adni. Így jött létre az Equus Kör. Nagy öröm, hogy sokan, és egyre csak többen kísérnek minket figyelemmel. Időközben programjaink kiegészülnek olyan eseményekkel és további extrákkal, amiknek nemcsak a fiatal táborozók, hanem a már felnőtt lovasemberek is hasznát vehetik. Készülőben van egy 10 részes online tréningsorozat, de többet egyelőre nem árulhatok el. Szeretnénk széles (főleg westernlovas) körben kiszolgálni sokakat. Sok tervünk van, és szép lassan véghez is vinnénk őket!

Az Equus Kör is csatlakozott a Lovasok.hu Kártyaprogramhoz is! Kattints, és tekintsd meg a Lovasok.hu Kártya elfogadóhely adatlapját!

2019.04.04. Paraczky Cecília, a Lovasok.hu szerkesztősége
A képek forrása: Juhász Éva, www.equuskor.hu

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.