Ajánló, Egészség, Partner

Lovaglás közben se feledkezz meg a folyadékpótlásról!

Arról már bővebben volt szó, hogy hogyan figyeljünk oda lovunk egészséges folyadékbevitelére. Azonban egészséges lónak egészséges lovasa legyen, akinek mindig van energiája vigyázni rá és foglalkozni vele! Ehhez elengedhetetlen az egészséges táplálkozás, amelynek szerves része szervezetünk vízigényének kielégítése! De hogyan ítéljük meg, mennyi folyadék szükséges a mindennapokban és az aktívabban töltött napokon, vagy a nyári melegben? Zalai Noémi dietetikus emondja, hogyan számold ki a saját, egyéni folyadékigényedet!

Nagyon fontos tehát szervezetünk megfelelő hidratáltsági állapotának fenntartása, ezért nemcsak sportolás alatt, de már előtte is fontos a megfelelő folyadékpótlás. Ha a sportolást jó hidratáltsági állapotban kezded, sokkal jobb lesz a teherbírásod, és a koncentráló képességed! 

 

Napi folyadékigényedet kiszámításához pedig most megosztok veled egy apró szakmai titkot: szorozd be a testtömeged kilogrammban vett értékét 40-el, és a kapott érték a napi folyadékigényed millliliterben.

Például egy 70 kg-os nő napi folyadékigénye: 70*40=2800 ml, vagyis 2,8 L. Ebbe beletartozik az élelmiszerekkel bevitt folyadékmennyiség is (levesek, gyümölcsök, stb. ), tehát a ténylegesen folyadékként bevitt mennyiség táplálkozástól függően minimum 2 l legyen! Nyáron, illetve sportnapokon a folyadékigény akár napi 0,5 literrel is nőhet!

Ha a vizet unod már, de a bolti cukros üdítőket sem szereted, akkor nézd meg Noémi videóját, amelyben hasznos tippeket ad, hogy ne unj rá az egészséges italfogyasztásra!

Tekintsd meg Zalai Noémi Lovasok.hu Kártya elfogadóhelyadatlapját is!

Válts energikusabb, egészségesebb életformára gyorsan és egyszerűen- Lovasok.hu Kártyával kedvezményes dietetikai konzultációt és étrendtervezést vehetsz igénybe Noéminél! 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.06.05. Paraczky Cecília, a Lovasok.hu Szerkesztősége

Forrás: Zalai Noémi Dietetikus

Képek: pixabay.com

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.