Ajánló, Egyéb kategória

Kultúra lovas módra: kedvcsináló nemcsak Lovasoknak!

Eddigi programajánló cikkeink leginkább a nyaralásról, pihenésről, feltöltődésről szóltak, így most ugyan a programoknál maradva, kissé más vizek felé evezünk. Itt az ideje, hogy a kultúra világába is betekintsünk. A következőkben elmondjuk, miért érdemes beiktatni akár egy nyári programba a lovas előadásokat, bemutatókat.

Az előadások és bemutatók kellemes kikapcsolódást nyújtanak, ugyanakkor tanítanak is valamit a nézőknek. Tanulhatunk történelmet, nézhetünk szórakoztató színházi előadást, sőt, akár gyakorlati tudásunkat is megalapozhatjuk többek között lovasterápiával, vagy idomítótechnikákkal kapcsolatban. Íme néhány példa, egy kis kedvcsináló nemcsak Lovasoknak! 

A magyar lovaskultúra fontos részét képezi hagyományainknak

Történelmünk egyik meghatározó eleme és mindmáig szerves része bizony, a lovaskultúra. Hatalmas dolog ez, főleg számunkra, Lovasok számára. Egykoron lovas nemzetként ismerték el hazánkat, melyre rendkívül büszkék vagyunk, és leszünk is a jövőben is. Lovas művészetünk mindazonáltal nem csak hazánkban, de nemzetközi szinten is elismert, mely büszkeséggel tölt el minket. Nem is csoda, hiszen színvonalas produkciók bemutatására kerül sor remek színészekkel, és természetesen lovakkal az élen.

A lovas előadások tehát sokszínűek, izgalmasak, ugyanakkor tanulságosak lehetnek számunkra, legyen szó különféle hagyományőrző bemutatóról, vagy színházi előadásról. Egyik fontos céljuk pedig, hogy a magyar fiatalság -újra- közelebb kerüljön a kultúrához, történelmünkhöz, nem utolsó sorban pedig magukhoz a lovakhoz.

Jobban érdekelnek az oktató jellegű lovas bemutatók?

Jó hírünk van Számodra! Partnereink közül sokan szerveznek gyakorlati módszerekbe betekintést nyújtó rendezvényeket, melyek igen hasznosak a látogatók számára. Egyes lovasiskolák tanulói rendszeresen bemutatókkal népszerűsítik az egyes technikákat a klasszikus díjlovaglástól a magasiskola elemein át, amely amellett, hogy nem mindennapi esztétikai élmény, alkalmad nyílik jól megfigyelni a ló és lovas harmonikus együttműködését.

Ha cikkünk elolvasása után kedvet kaptál előadások, bemutatók látogatásához, ne feledd, hogy Lovasok.hu Kártyáddal most  kedvezményesen vehetsz részt ilyen jellegű programokon is! Más is érdekelne? Böngéssz rendszeresen folyamatosan gyarapodó Lovasok.hu Kártya elfogadóhelyeink között, hogy ne maradj le Kártyabirtokosként a Számodra kedvező ajánlatokról!

 

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.07.02 Kurucz Linda, Lovasok.hu gyakornok

Képek forrása: Pixabay

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.