Egyéb kategória, Lovastúra

Miért a lovastúra a kedvenc szabadidős programunk?

Nyár van, jó az idő, hétvégente pedig jobbnál jobb programokat keresünk, szórakozás és/vagy kikapcsolódás céljából. Cikkünkben most a lovastúrákat mutatjuk be Nektek, ami természetesen Nekünk, lovasoknak mindig egy jó lehetőség.
Mint tudjuk, a lovastúrák a táborokkal ellentétben, nem feltétlenül nyáron vannak, így az év bármely részében is járunk, bármikor részt tudunk venni egy jó túrán.

De pontosan miért is ezt a programot válasszuk a számtalan másik lehetőség mellett?

Először is, mi, emberek a mai rohanó világban nagyon kevésszer állunk meg egy pillanatra, foglalkozunk igazán magunkkal, arról nem is beszélve, hányszor érezzük szabadnak magunkat…

A jó hír, hogy egy lovastúra képes azt éreztetni velünk, hogy szabadok vagyunk. A természet lágy ölén egy kis időre elfelejthetünk minden gondot, bajt, ami nap mint nap körülvesz minket.
Ilyenkor, hátrahagyva a folyamatos stresszt, aggódást, ami folyton jelen van életünkben, nyugodt körülmények között csupán arra „kell” koncentrálnunk, ami körülvesz minket. Az erdő, a mező, a friss levegő, a bizalom köztünk és lovunk között és a társaink, akik velünk együtt ugyancsak a kikapcsolódás reményében jelentkeztek a túrára.

Hegyek-völgyek közt barangolva mesés tájakon keresztül visz utunk, mely után feltöltődve, felejthetetlen élményekkel gazdagodva térhetünk vissza a mindennapokba. A túra segítségével egyébként eljuthatunk akár olyan helyekre hazánkban, ahol korábban még nem jártunk. Rengeteg felfedezésre váró helyről például még csak nem is sejtjük, hogy mennyire fantasztikus.

Természetesen, többfajta túralehetőség közül válogathatunk kedvünkre. Időtartamtól függően választhatunk hosszabb, vagy akár rövidebb túrákat is, igényeink szerint. A túra típusa pedig ugyancsak sokféle lehet, akár egybekötve egy kis történelemmel, művészetekkel, vagy éppen egy „pihentető” fürdőzéssel. Partnereink kínálatai között biztosan Te is megtalálod a számodra legmegfelelőbb választást.

Ha cikkünk elolvasása után kedvet kaptál egy jó lovastúrához, itt kedvedre böngészhetsz továbbra is a lehetőségek között.
Kipróbálnál valami mást? Látogass el Partnereink további ajánlataihoz, ahol Lovasok.hu Kártyáddal kedvezményesen tudsz igénybe venni különböző szolgáltatásokat!

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.07.23. Kurucz Linda, Lovasok.hu szerkesztő gyakornok

Képek forrása: Bigstock.com

 

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.