Ajánló, Képzés,kurzus, Partner, Partner bemutató, Partner hír

Natural Horsemanship magyar hagyományokkal ötvözve!

Júliusban kerül megrendezésre Sárffy Tamás következő “Bala-SA természetes lókiképzés” kurzusa egy szemléletes bemutatóval egybekötve. Az már világos, mi az a természetes lókiképzés, nade mi is az a „Bala-SA”? Ebből a cikkből megtudhatod!

Sárffy Tamás a Natural Horsemanship egyik remek magyarországi képviselője. Rengeteg lovas tapasztalattal és lovasoktatói, western-tréneri, valamint Parelli képzésekkel a háta mögött tanítja meg az érdeklődőknek, hogyan kell a lovakkal bánni. Célja egy olyan úton elindítani lovat és lovasát, amelyet együtt, barátságban és harmóniában fognak végig járni.

Az amerikai és németországi tartózkodása során kialakult módszerét magyar hagyományokkal ötvözte. És itt jön képbe a „Bala-SA” elnevezés. Sárrfy ugyanis Balassa Konstantin munkásságának nagy tisztelője, az ő emlékére adta ezt a nevet ennek a „fúziós” módszernek.

Balassa Konstantin katonaember volt ugyan, de nem akármilyen. Nagyon szerette a lovakat, olyannyira, hogy leszerelését követően idomítóként dolgozott és két könyvet is írt a „lovak védelmében”. A lovak szelídítéséről (Die Zähmung des Pferdes) illetve az erőszakmentes patkolásról (Der Hufbeschlag ohne Zwang) írt könyvei tanúskodnak a lovak iránt érzett szeretetéről és tiszteletéről.

Sárffy Tamás módszerének legfőbb alapelvei: a következetesség, a fokozatosság és a türelem.

Mottója: „Bala-Sa Natural Horsemanship egyfajta filozófiával társult lovas életforma. A lovak, a természet, az élőlények tisztelete, és a harmonikus együttélés velük, a legfontosabb cél. Nem a gyors, a múló dicsőség, hanem a tartós barátság kiépítésére törekvés kell, hogy vezérelje a Bala-Sa Natural Horsemanship híveit. Lovaglási stílustól függetlenül, természetes mozgásra, természetes lovaglásra ösztönöz.” Sárffy Tamás

A fentiek alapján levonhatjuk a következtetést: egy ilyen kurzust vétek lenne kihagyni!

Ráadásul Lovasok.hu Kártyáddal kedvezményesen vehetsz részt Sárffy Tamás bármely magyarországi rendezvényén, hiszen mostmár Ő is színesíti elfogadóhelyeink táborát!

Jelentkezz mihamarabb a következő kurzusra, mielőtt betelnek a szabad helyek!

A következő kurzus időpontja és helyszíne:

2019. július 20-21, Nagyoszlári Lovasudvar

A rendezvénnyel kapcsolatos további részletekért kattints ide!

Ismerd meg jobban Partnerünket! Tekintsd meg Lovasok.hu elfogadóhely adatlapját!

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

A képek forrása: Sárffy Tamás

2019.06.04. Paraczky Cecília, a Lovasok.hu szerkesztősége

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.