Képzés,kurzus, Partner hír

Sherlock és az Időtolvajok – Időgazdálkodás a mindennapokban

Sherlock Holmes 2019. szeptember 15-én és október 19-én Kajászón nyomoz. Nem mindennapi megbízást kapott most. Arra kérték fel, hogy keresse meg az Időtolvajokat. A nyomázásra több ember egyszerre kérte fel, azok, akik szenvednek az állandó rohanástól, tűzoltástól és akiket ez annyira zavar már, hogy hajlandók tenni is ellene.

Az idő mindenki számára fontos, de arra már kevesebben gondolnak, hogy másnak is az. Mostanában úgy tűnik, mintha egyre kevesebb figyelmet fordítanánk arra, hogy a másokkal együttélés, a csoportban dolgozás kötelezettségekkel is jár, és nem kizárólag rólunk szólnak a történések. Eljátszva a gondolattal, ez persze nem is lenne olyan rossz, ezzel szemben: összefüggések közt, egy kapcsolati rendszer részeként élünk, így minden, amit teszünk hatással lesz a többiekre.

Jól ismerjük a Pillangó-hatást. Eszerint, ha Brazíliában meglebbenti a szárnyát egy pillangó, Texasban tornádó lesz, azaz egy dolog megváltoztatásával minden megváltozik. Igaz ez a kölcsönhatás az idő esetében is. Egy valaki késik vagy nem ad információt a kellő időben neked és az egész napod, heted csúszások sorozatáról és azok korrigálásáról fog szólni. Kik miatt van ez? Időtolvajok élnek köztünk. Ők azok, akik akarva-akaratlanul, de befolyásolják a napi ritmusunkat. Utánuk nyomoz Sherlock. Mit derített ki eddig róluk? Tudja, hogy kik ők.

A Garázdálkodók
Ők úgy kezelik – gyakran persze tudattalanul – mások idejét, mintha az az övek lenne. Késnek, elfelejtik a „randikat”, rendszeresen lemondják a találkozókat vagy épp hamarabb mennek el a megbeszélésről, mint ígérték. Számukra ez a természetes.

A Sármőrök
Akik jópofák, gyermeki kedvességgel kérnek elnézést minden alkalommal, de persze legközelebb ugyanúgy elfelejtenek szólni és indul elölről a kedves bocsánatkérés, amíg meg nem unod és ott nem hagyod.

A Feledékenyek
Rendre elfelejtik a találkozóikat, azonban nem csinálnak gondot belőle, rutinosak a bocsánatkérésben. Ha szóvá teszed, hogy késtek, akkor még téged tartanak, rugalmatlannak.

A Precízek
Mindenről naplót vezetnek, mindent pontosan megterveznek. Gyakran rugalmatlanok, nehezen kezelik a terveiktől való eltérést.
A Szétszórtak
Mindent elvállalnak, nem tudnak nemet mondani, így egy idő után képtelenek teljesíteni ígéreteiket, állandó kapkodás az életük.

Mi a gond tehát azzal, ha pocsék az időkezelésed? Azonkívül, hogy másokat időcsúszásba kergetsz, – talán eddig nem tudtál róla, de – rengeteg mindent elárul rólad az időgazdálkodásod. Többet, mint gondolnád és sokkal többet annál, mint amennyit szeretnél.

Például, azt hogy:

 • tisztelsz-e másokat
 • fontos-e számodra a téma vagy a másik személye
 • rendezett vagy-e
 • tudsz-e tervezni
 • megbízható vagy-e
 • kiszámítható vagy-e.

LEGELSŐKÉPP azonban azt üzeni, hogy FONTOS, vagy épp NEM ELÉG FONTOS számodra az az ember vagyis TE. Persze ezt a világért sem vallanánk be, még magunknak sem, azonban gondolj csak arra, mennyi mindent halogatsz akár évről évre is, aztán egy váratlan tragédia vagy egy közelálló személy betegsége, külföldre költözésének híre átrendez mindent a naptárodban. Ő lesz a fontos. Eddig nem volt az, most egyszer csak előre lépett a fontos emberek listáján. Nincs több kifogásod, indokod, hogy miért nem foglalkozol vele. Minden egyéb a háttérbe szorul.

Minél több emberrel vagy kapcsolatban, annál nagyobb kárt okoz az, ha nem vagy jó időmenedzser. Lavinaként görögnek a feladatok és ezek hatványozódnak, ha sok embert érintenek.

Gyakori tényezők, amik nap mint nap perceket, órákat csennek el tőled, a(z):

 • halogatás
 • aggódás
 • nem-et mondás hiánya
 • felkészületlenség
 • gyenge kommunikáció
 • tervezés hiánya

Az időtolvajokat a Sherlock és az Időtolvajok című tréningen leplezzük le.

Mi lesz a tréningen? Egyéni listát készítünk a résztvevők Időtolvajairól, segítséget kaptok a tervezéshez, gyakoroljátok a nem-et mondást, a lovas-kutyás feladatok pedig segítenek az önbizalom növelésben, az egyértelmű kommunikáció gyakorlásában, a jelenlét megélésében, hogy ne legyetek áldozatai a rossz időgazdálkodásnak.

Időpont:

2019. szeptember 15. (vasárnap) 9.00 – 15.00 és, ha nincs időd erre az időpontra eljönni, akkor 2019. október 19. (szombat) 9.00-15.00 a másik időpont.

Ár:

25.000 Ft/fő/nap.
Az ár a lovas-kutyás tréning költségeit (eszközök, lovak, üdítő, kávé, jegyzetfüzet, toll) tartalmazza.

A program Lovasok.hu Kártyásoknak – a kártyájuk típusa szerint – kedvezményes.

Az étkezés egyénileg oldható meg. A helyszínen van konyha, ahol lehet a hozott ételt melegíteni vagy kb. 5 percre van egy gyorsétterem. Ebéd szünet 30-45 perc lesz.

A helyszínen megvásárolható vagy, ha korábban megrendelted, akkor személyesen átvehető a Lovakkal Együtt. című könyv is.
Információ a könyvről: www.lovakkalegyutt.hu.

Létszám:

Minimum létszám 4 fő.

Jelentkezés:

A jelentkezés e-mailben történik: szemese9@gmail.com
A tréningre a helyedet az előleg befizetésével tudod biztosítani. Előleg: 10.000 Ft/fő.
Az előleget és a képzés teljes részvételi díját az Unicredit Bank 10918001-00000078-70280004 számú számlára tudod átutalni.
A megjegyzésbe írd be kérlek, „Időgazdálkodás tréning”.

Még több információ a lóval asszisztált programokról: www.allatasszisztalttreningkozpont.hu.

A tréningen való részvételhez semmilyen előzetes tudás, ismeret, tapasztalat nem szükséges sem a lovakról, sem a kutyákról. Az sem probléma, ha félsz a lovaktól. Az csak egy plusz tanulási, fejlődési lehetőséget ad a számodra.

 

2019.07.11.

A Lovasok.hu szerkesztősége

Forrás: Szabó Emese Hajnalka
Lovastréner és coach

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.