Képzés,kurzus, Lókiképzés

Lovakkal suttogók, avagy miért válaszd a Monty Roberts-féle erőszakmentes lókiképzést

“A jó tréner meghallja, mit mond neki a ló. A nagy tréner azt is meghallja, amit csak suttog.”

Monty Roberts neve ismerősen csenghet számunkra, hiszen úgy ismerjük Őt, mint az igazi Suttogót. Ő az, aki számtalan sikert elérve, könyveket kiadva, lovakat kiképezve hirdeti az erőszakmentes lókiképzést szerte a világban.

Többen az Ő példáján felbuzdulva szereztek Monty Roberts instruktor címet, hogy tovább vigyék azt a fantasztikus dolgot, amit képvisel.

Bizonyára sokan felfigyelünk az erőszakmentesség hallatán. Mi, Lovasok is fontosnak tartjuk, hogy lovunk a megfelelő kiképzésben vegyen részt, amely egyszerre a leghatásosabb és a legjobban képviseli az erőszakmentességet.

Partnereink képzéseit böngészve – többek között – Monty munkásságát követő képzéseket is találhatsz. Számukra is fontos, hogy egy jobb világot hozzunk létre az által, hogy formálunk azon a bánásmódon, amit akár nap, mint nap alkalmazunk embereken és állatokon is egyaránt. A jövőnk szebbé tétele az erőszak eltörlésével máris egy jobb világot eredményez.

Mit kell tudni továbbá a képzésekről és az instruktorokról?

Tanulhatunk Monty Join-Up erőszakmentes technikáiról, betekintetünk a lópszichológia alapjaiba, a lovakkal való kommunikáció rejtelmeibe, ugyanakkor elengedhetetlen megismernünk a ló viselkedésének különböző ágazatait.

Emellett kulcsfontosságú, hogy a foglalkozások jó hangulatban teljenek, amiről természetesen a Monty instruktorok is hasonlóképpen vélekednek.

Képzések mellett ugyanakkor lehetőség van számos egyéb lovas szolgáltatás igénybevételére, legyen szó táborról, lovastúráról, sőt, ha teljesen kezdő vagy és még csak barátkozol a lovaglás gondolatával, remek lehetőség az alapok elsajátítása számodra .

A legfontosabb, hogy mindezt erőszak alkalmazása nélkül tegyük, hogy ne csak számunkra, hanem a Lovak számára is jó élmény legyen minden együtt töltött pillanat. Fontos, hogy kialakuljon ló és lovas között a bizalom, melyet nagyban meghatároz az, ahogy mi a lovakkal bánunk.

Ha cikkünk felkeltette érdeklődésedet az erőszakmentes lókiképzés iránt, és szívesen tanulnál a Monty Roberts, az élő Legenda tanítványaitól, Partnereink ajánlatai között erre is van lehetőséged. Érdekelnek esetleg más lovas tartalmak, lehetőségek? Lovasok.hu Kártyáddal kedvezményesen juthatsz hozzá Partnereink által hirdetett szolgáltatások bármelyikéhez!

 

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.07.18. Kurucz Linda, Lovasok.hu szerkesztő gyakornok

Képek forrása: Bigstock.com,

és Pixabay.com

 

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.