Ajánló, Lovastúra

TOP 4 legizgalmasabb lovastúra útvonal Erdélyben

Rengeteg cikket találhattok lovastúra témában az oldalunkon, hiszen – valljuk be – ez az egyik legjobb lovas tevékenység, amire az év bármelyik szakaszában vevők vagyunk.

Sokféle megközelítésből mutattuk már be a túrákat, azt ugyan még nem árultuk el, melyek kedvenc túraútvonalaink, amiket szívből ajánlanánk Nektek, olvasóknak is. Ezúttal erdélyi túrákból szemezgetve, összeállítottuk kedvenceinket, és természetesen a következőkben meg is osztjuk őket Veletek.

Ha még nem jártatok Erdélyben, azért, ha már jártatok, akkor pedig nem is kérdés, miért érdemes visszatérni, pláne úgy, hogy lóháton tehetitek mindezt. Természetesen, függetlenül a túrák időtartamától, – ha még csak terveztétek, hogy ellátogattok – az egy-kétnapos túra is megfelelő lehet, az egy hetes túrák pedig, azt hiszem, magukért beszélnek.

Mutatjuk a mi kedvenc túráinkat:

Kiskedéről induló lovastúrák bizony megérnek egy próbát. Napi 20-30 km-es sétákkal Erdély kis falvaiba nyerhetünk betekintést, olyanokba, amelyekben mintha megállt volna az idő. Évtizedek, akár évszázadok is eltelhettek, mégis, az emberek ugyanúgy élnek, mint azelőtt. Ha mindig is érdeklődtetek a tradicionális erdélyi szokások, kultúrák iránt, garantáltan ez a túra lesz a kedvencetek.

Régóta tervezitek, hogy ellátogattok valamelyik év Csíksomlyói búcsújára és tesztek egy nagy felfedezést Erdély legszebb tájain? Olyan helyeket érintenek az útvonalak, mint Farkaslaka, Kápolnás, és természetesen Csíksomlyó, amelyre talán a legjobban vagyunk kíváncsiak mind közül. Már csak ezért sem maradhatott ki a kedvenceink felsorolásából.

Még sosem jártatok a Madaras Hargita vidékén, lóháton meg pláne nem? Itt az idő, hogy kipróbáljátok. Mindezt a világ legbékésebb, izlandi lovaival, melyekkel a túra könnyed, kellemes kikapcsolódás lehet Számotokra. Hiszen mondanunk sem kell, milyen fontos, és elengedhetetlen, hogy a túra során lovaitok megbízhatóak legyenek, megkönnyítve ezzel mindenki számára a túra esetleges nehézségeit.

Ami pedig semmiképpen sem maradhat el, ha Erdélyben járunk: Festőien szép tájak, mesebeli erdős-ligetes rengeteg, egy kis történelem és megannyi felfedezésre váró természeti csoda. Ugye, hogy vétek lenne kihagyni? Akkor irány Homorófürdő! Egy hetes túrákon többek között megfordulunk a Vargyas-szurdoknál, az Almási-barlangrendszernél, vagy éppen a Kormos patak völgyénél. Ha sok-sok élményt szereznétek, itt garantáltan nem szenvedtek majd hiányt!

Cikkünk meghozta a kedveteket, és már fejben tervezgetitek a lovastúrát családi vagy éppen baráti összejövetel apropójaként? Partnereink ajánlatait böngészve biztosan megtaláljátok igényeiteknek megfelelőt, időtartamtól, túraútvonaltól, és persze az egyéb szolgáltatásoktól függően.
Érdekelnek más lovas kalandok? Ide kattintva többféle program közül válogathattok, melyeket Lovasok.hu Kártyátokkal kedvezményesen vehettek igénybe!

 

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.07.25. Kurucz Linda, Lovasok.hu gyakornok

Képek forrása: Pixabay.com, Bigstock.com

 

 

 

 

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.