Partner, Partner hír

Előzd meg a lovas baleseteket!

A lovaglás veszélyes sport. A lovas balesetek kockázata a lovaddal töltött idő függvényében növekszik – állítják sokan, azonban ez nem feltétlenül igaz. A lovas balesetek kimenetelét sok minden meghatározza. Elsősorban az, hogy milyen minőségű munkát végzel lovaddal, minél biztosabb alapokon fekszik a lóval kialakított kapcsolat, annál kisebb az esély, hogy a levet a hátáról vagy éppen menekülés közben magával sodor. Tény azonban, hogy a lovas balesetek statisztikája kiemelkedő helyen szerepel a legveszélyesebb tevékenységek ranglistáján.

Baleset még a legképzettebb, legnyugodtabb ló mellett is előfordulhat és nem feltétlenül a ló menekülési ösztöne okozza a bajt. A legfontosabb tehát a balesetek megelőzése!

A leggyakoribb lovas sérülések egyike, amikor a ló egész egyszerűen rálép az ember lábára. Talán nincs is lovas, akivel ez a figyelmetlenségből vagy a ló tiszteletlenségéből adódó baleset még ne fordult volna elő. Ha ez egy egyszerű tornacipőben történik, az akár csonttöréssel is járhat.

Új munkavédelmi katalógusunkban megtalálható lábbelikről magad sem mondanád meg, hogy nem egy divatáruház darabjait látod magad előtt. Amiben egyébként igazad is van, hiszen a mai munkavédelmi felszereléseket ma már kinézet tekintetében is értékelik.

Nem hiszed? Divatbemutatójukat az alábbi videóban Te magad is megtekintheted. 🙂

Ezek a lábbelik ráadásul jó megjelenésükön túl sok esetben kompozitból készülnek, amely annyit jelent, hogy a cipő betonkemény, mégis pillekönnyű viselet. Kiváló szellőző és vízálló tulajdonságaik pedig biztosítják, hogy akár egy több napos lovastúrán is kényelmesen vehess részt bennük.

Természetesen munkavédelmi cipőink között találsz csizma és más lovardai viszonyokhoz elengedhetetlen kivitelt is.

Látni és látszani – lóháton is!

Hiába a biztos, nyugodt ló és a stabil lovastudás, tereplovagláskor arra is ügyelni kell, hogy messziről is könnyen észrevehető legyél. Az erdő kellős közepén is nagy jelentősége van ennek, hiszen például a vadászok is könnyebben beazonosítanak vagy éppen a terepbiciklisek is jóval előbb észrevesznek és csökkentik a sebességüket.

Munkavédelmi felszereléseink között például elegáns, strapabíró cipőket, kényelmes nadrágokat, pólókat-kabátokat, kesztyűket és fejvédőket is találsz jól láthatósági kivitelben, sőt, külön kapható fényvisszaverő csíkokkal meglévő eszközeidet is könnyedén jól láthatóvá teheted.

Kesztyűinkben ráadásul tökéletes stabilitással fogod tudni fogni a szárakat azontúl, hogy a lovarda körüli munkáknál is kényelmes, biztonságos viseletet jelentenek a legextrémebb munkához is.

Munkavédelmi felszerelések, amelyek minden lovasnak jól jöhetnek!

A lovak igen jól látnak a sötétben. A Lovasok.hu egy korábbi cikkében már olvashattál róla, milyen kiválóan alkalmazkodik a lovak szeme a sötéthez. Látóterük igen széles, „becslés alapján pedig 20-szor annyi pálcika alakú, mint csapsejtje van, mint az embereknek, így sötétben sokkal jobban látnak”. Fontos azonban, hogy ne csak a ló, a lovas is kiválóan lásson, hiszen ne feledd, a Te kezedben vannak a szárak!

Sötétben történő lovaglásnál igen praktikus eszközként szolgálhatnak fejlámpáink, amelyek akár 8-10 órán át is kiváló látást biztosítanak a lovas számára. Fontos, hogy ha még nem használtál soha fejlámpát ló közelében, előbb ismertesd meg vele földről, szoktasd hozzá a fényhez, ugyanis sok ló elsőre rémisztőnek találja.

Lóháton mindig legyen nálad mobiltelefon, elsősegélycsomag és legalább egy kés. Ha tartasz tőle, hogy hova tedd az éles eszközt, akkor biztonsági automata penge-visszahúzó rendszerrel ellátott szikéinket Neked találták ki. Ezek a kések nem foglalnak nagy helyet, nem kell aggódnod miatta, hogy véletlenül kinyílnak és garantáltan éles, könnyű vágást biztosítanak.

Ez természetesen még nem minden – lapozz bele legújabb munkavédelmi katalógusunkba, melyben számtalan olyan felszerelés lapul, melyeknek lovaglásnál és a lovak körüli munkánál hasznát veheted. Lovasok.hu Kártyáddal pedig akár 10% kedvezménnyel juthatsz hozzájuk!

 

2019.07.03. Zorex Kft.

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.