Egyéb kategória, Lovastúra, Tereplovaglás

Top 5+1 ráadás, avagy Magyarország legnépszerűbb terepei

A tereplovaglás kétséget kizáróan a lovas élet egyik legszebb része. Nincs is jobb, mint aktívan kikapcsolódni a természetben lóháton. Egyszerre nyugalom és kaland, egyszerre sport és kikapcsolódás. Hazánk adottságai kiválóak a tereplovaglásra, hiszen végtelen vágtaszakszokkal tarkított dimbes-dombos vidék, amely könnyen és biztonságosan bejárható, de semmiképp sem nevezhető unalmasnak. Összegyűjtöttük a hazánkban legnépszerűbb tereplehetőségeket.

  1. Budapest környéke: Szentendrei sziget

Fővárosunk közelségében remek lehetőségek adódnak akár hosszabb túrák megszervezésére is. Egyet szerettünk volna kiemelni ebből a térségből, így tehát a Szentendrei szigetre esett a választás. Ez a sziget egy hatalmas homokos-erdős-Duna-parttal körbevett nagy részén természetvédelmi terület. Az erdei útvonalak és a Duna-parti vágtaszakaszok homokos talaja kiváló kikapcsolódást nyújtanak lónak és lovasnak egyaránt. A sziget lovardákkal is bőven el van látva, így ha nem is saját lóval, de bármikor kipróbálhatod ezt a csodaszép terepet.

  1. Bakony, Balaton felvidék

Erdőségek, ahonnan akár a Balatonra is kilátást nyerhetsz, valamint borvidék és falusi turizmus. Nem is kérdés- egy jól szervezett túra felejthetetlen élmény lehet ebben a térségben. A terep változatos -kissé vadregényes, kissé hegyes-völgyes, patakok szelik át és kellemes vágtaszakaszok is vannak bőven.

  1. Hortobágy

Ahogyan a vadregényes hegyekkel, fenyvesekkel tűzdelt tájaknak, úgy az alföld végtelennek tűnő síkságának is megvan a maga varázsa. A Hortobágyi Nemzeti Park tanyavilága, a gémes kutak, a száguldó hortobágyi nóniusz ménes látványa nem hasonlítható össze más vidékek hangulatával. Miért ne pattannánk fel egy hortobágyi nóniusz hátára, hogy megtapasztaljuk, milyen együtt nyargalni vele a végtelen síkságon át?

  1. Bükk vidék

Bizonyára a Bükk vidékét sem kell hosszasan bemutatni. Az egri borvidék, a gyönyörű Bükk-fennsík és a nemes megjelenésű lipicai lovak említésekor már felcsillan az ember szeme, de a Bükk vidéke oly szerteágazó, hogy érdemes alaposan megismerni közelebbről is. A Bükki Nemzeti Parkban számos különleges állat és növényfaj honos, és híres a nagyszámú barlangjáról is. Egy kellemes lovas kirándulás mindezekkel fűszerezve garantáltan remek feltöltődést jelent bármely természetkedvelő lovas számára.

  1. Zselic

A Zselic a Dunántúli-dombság egyik gyöngyszeme. Dimbek-dombok, erdőségek, gyönyörű panorámás vágtaszakaszok és hangulatos pihenőhelyek, erdészházak várják az ide látogatót. A Zselic kiváló lovastúra célpont, hiszen enyhe lankák és emelkedők teszik lehetővé a komfortos lovaglást, talaja pedig a lovak patái számára is éppen olyan megfelelő, mint túracipővel felszerelt embertársaiknak.

  1. Pusztaszeri tájvédelmi körzet

Az Alföld túl nagy terület ahhoz, hogy csak egy kis töredékét említsük meg. Hiába próbáljuk leszűkíteni a kört, a Pusztaszeri tájvédelmi körzetet kár lett volna kihagyni a felsorolásból. Szintén az óriási vágtaszakaszok és maga Ópusztaszer-talán nem is kell bemutatni- igazán vonzó turisztikai szempontból is. Itt alkalmad nyílik testközelből találkozni a híresen szép akhal teke lovakkal, sőt, túrázni is indulhatsz velük!

Ti hol lovagoltok szívesen? Akár túra, akár egy néhány órás kiruccanás, a jó terep igazi kincs, a lelkes lovas minden lehetséges lovas kirándulást ki akar próbálni. Hozzászólásaitokkal kedvet csinálhattok további útvonalak felfedezéséhez is! Ne feledjétek, Lovasok.hu Kártyával kedvezményesen vehettek részt számos fantasztikus lovastúrán, tereplovagláson

 

 

Ajánld kedvenc szolgáltatódat Lovasok.hu Kártya elfogadóhelynek!

2019.08.30. Paraczky Cecília, a Lovasok.hu szerkesztősége

A képek forrása: Pixabay.com

A szerzőről

Kapcsolódó tartalmak

Szólj hozzá

Szólj hozzá

Az email címed nem lesz közzétéve.